
Molto simile al macchiato: il latte aggiunto all'espresso è montato, come si fa con il cappuccino (ma la quantità di latte è minima). Questo può essere caldo se il latte è riscaldato, freddo se aggiunto direttamente dal frigorifero. Un altro modo comune di bere il caffè in Italia: caffè espresso con una piccolissima quantità di latte. Molti italiani aggiungono un po' di zucchero, ma alcuni preferiscono il gusto amaro. Una piccola quantità di acqua sul punto di ebollizione viene pressurizzata e fatta passare attraverso chicchi di caffè macinati finemente con una macchina per caffè espresso. Il modo classico di bere il caffè in Italia e il più semplice. Di solito ha una ‘cremina’ in cima (schiuma con consistenza cremosa).Įcco le varianti più comuni secondo cui gli italiani ordinano il caffè al bar. L'espresso è più denso del caffè preparato con altri metodi e, a seguito del processo di percolazione sotto alta pressione di acqua calda, il sapore è molto concentrato, conferendogli quell'aroma tipico e inconfondibile.

Quali sono le bevande di caffè più comuni che gli italiani ordinano al bar? Quasi sempre hanno a che fare con l'espresso. The barista will ask if you want it ‘zuccherato’, with sugar, because the sugar is added into the shaker, not at the end.

Coffee is prepared like a regular espresso, then put into a cocktail shaker with ice and shaken to chill it quickly, then strained into a glass (usually a martini glass) without the ice.

This is very popular in summer it uses coffee, sugar and cream it’s served cold and, being very creamy, it’s almost a dessert. It’s warm, milky and sweet because it’s made with automatic machines, the taste vary from café to café. Two coffee cups in one (two espresso shots), so the result is very strong and dense coffee.Įspresso with soft whipped cream on top – yum!Īrabica bean coffee flavored with ginseng root extract, this is a beverage that arrived from Asia a decade ago and has become increasingly popular, although the taste is completely different from classic Italian coffee. The opposite of caffè lungo, this has a small amount of water, and therefore the taste is strong and sharp. Not to be confused with caffè doppio (see below), caffè lungo has a higher amount of water, so it is lighter. Those who want to enjoy the aroma of coffee, but don’t want the caffeine opt for decaffeinated coffee (a very small percentage of caffeine is present nevertheless). Italians’ favorite coffee drink for breakfast! Espresso with steamed milk, prepared using the espresso machine steam wand the top consists of milk foam, which can be decorated with drawings made with chocolate syrup. Very similar to macchiato: the milk added to the espresso is whipped, like it’s done with cappuccino (but the milk is just a drop). This can be ‘caldo’ (warm) if the milk is heated, ‘freddo’ (cold) if the milk is added directly from the refrigerator. This is also a very popular way to drink coffee in Italy: espresso with a dab of milk. Many Italians add a bit of sugar, but some prefer the bitter taste. A small amount of nearly boiling water is pressurized and shot through finely ground coffee beans with an espresso machine. The classic way to drink coffee in Italy, and the simplest. Here are the most common ways Italians order coffee at the ‘bar’ (Italian café). It also usually comes out with ‘crema’ on top (foam with a creamy consistency). Espresso is thicker than coffee brewed by other methods, and, as a result of the pressurized brewing process, the flavors are very concentrated, giving it the typical, unmistakable aroma.

What are the most common coffee drinks Italians order at the café? They almost always involve espresso.
